Frikadel (Perkedel) Pan

Frikadel pan is een ovengerecht.
Het is een Indisch gerecht wat ook wel gehaktbrood wordt genoemd. Het is een samenstelling van de Indische en Hollandse keuken.
Er zijn vele verschillende recepten van frikadel pan. Dit is frikadel pan zoals ik het maakt.

BENODIGDHEDEN:

  • 4 grote aardappels
  • kilo gram rundergehakt of half om half
  • 4 teentjes knoflook
  • Eventueel SAMBAL OELEK naar smaak
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel kruidnagel
  • 1 theelepel ketoembar
  • 2 theelepels djahé
  • 1 ei 
  • paneermeel
  • 3 eetlepels ketjap asin
  • zout en peper

Bereidingswijze:

Kook de aardappelen in een pan en stamp ze fijn.
Snijd intussen de teentjes knoflook fijn.
Doe het gehakt in een kom en meng de aardappelen en de teentjes knoflook erdoor.
Klop het ei los en roer dit door het gehaktmengsel; kruid dit naar smaak met zout, peper, nootmuskaat, kruidnagel, ketoembar, djahe en ketjap. En eventueel sambal naar smaak.
Doe het gehakt in een vuurvaste schaal en verwarm de oven voor op 185°.

Maak de ovenschotel af door dit met flink wat paneelmeel te bestrooien.
Bak de frikadel pan circa 30 minuten op 185°.|
Na afloop kunt u checken of het gaar is door een sateprikker in het gehaktmengsel te steken, als het stokje droog is, is de frikadel pan gaar.

Tip: Dit gerecht is een prima side-dish voor bij de Indische rijsttafel. Smaakt daarbij ook prima naast andere vleesgerechten zoals, babi ketjap, of rendang