Nasi Goreng (eigen stijl)

Ook voor het maken van Nasi Goreng zijn duizenden recepten van, want iedereen maakt ‘m op zijn of haar eigen manier.
In Nederland wordt Nasi Goreng als avondeten gegeten, In Indonesië eten ze dit als ontbijt.
Mijn Nasi Goreng kan je ook heel de dag door eten en het is zo gemaakt!.

Ingredienten:

  • 1 Kipfilet of 2 Speklapjes
  • Rijst
  • 2 of 3 sjarlotjes
  • 2 teentjes knofllook
  • 1 prei
  • 2 stengels lenteui
  • 1 lombok
  • 2 grote eieren
  • Ketjap of sojasaus
  • 1 tl trassie
  • Zout en peper 

Snij de kipfilet of speklapjes in kleine reepjes
Snij de ui in halve ringetjes
Snij de knoflook fijn
Snij de lombok in ringetjes
Snij de lente uit en prei in dunne ringetjes 

Kook de rijst (de rijst moet goed droog zijn)

  1. Doe in een wokpan wat olie, bak eerst de uien, knoflook aan, doe daarna het vlees erbij.
  2. Peper, zout en trassie 
  3. Vlees goed gaar bakken, daarna kan de eieren erdoor roeren.
  4. Als je alles goed hebt omgeschept kan de prei erbij.
  5. Dan de rijst, goed omscheppen.
  6. Ik gebruik sojasaus, dat vind ik lekkerder, maar je kunt ook ketjap erbij doen, niet teveel anders wordt het erg donker, maar dat ligt eraan wat je lekker vind. 

Alles nog een keer goed doorscheppen,
Als laatste kan de lenteui erover heen.

Klaar!

Je kunt er apart een spiegelei of omelet erbij bakken.