Babi Ketjap

 

Heel eenvoudig om dit te maken met speklappen. Zo werd Babi Ketjap bij ons thuis gemaakt.
Als je dat te vettig vind kun je het vervangen met bijv. hamlappen. maar houdt er rekening mee dat dit vlees dan sneller droog kan worden.Ingredienten:

Ingredienten:

  • 500 gram speklappen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • Boemboe Babi Ketjap

Bereiding

  1. Snijd de speklappen in reepjes van ongeveer 1 cm breed en doe ze in een schaal.
  2. Snijd de knofloop fijn en strooi het over de speklapjes.
  3. Strooi de nootmuskaat, zout en peper over het vlees. Voeg de boemboe Babi Ketjap toe. Roer goed door.
  4. Doe een beetje olie in een wokpan en bak de babi ketjap, totdat het vlees gaar en gebruind is. Roer regelmatig door. Het spek moet donker en doorbakken zijn.

Eet lekker, selamat makan!