Ketoprak (vegetarisch)

Voor de vegetariers onder ons, een heerlijk groetengerecht, Het lijkt op Gado Gado maar dan net iets anders.

Ingredienten:

  • 2 ons tauge
  • 1 tahoe
  • 1 knoflook
  • een half kopje ketjap
  • gebakken uitjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • half bosje selderij
  • rode lombok 

Bereiding:

De taugé wassen en daarna uit laten lekken.
Snij de knoflook, selderij en lombok fijn.
Meng voor het sausje, in een kommejte de knoflook, gebakken uitjes, lombok, citroensap en kepjap goed door elkaar.

De tahoe in blokjes snijden en goudbruin bakken in olie.
Zorg dat je ze niet te hard bakt.
Laat de tahoe uitlekken op keukenpapier.
Zet de blokjes tahoe op een schaal, daar bovenop de uitgelekte tauge.
Over het geheel gaat dan het sausje.
Schep alles nog een keer om en strooi opnieuw gebakken uitjes en de selderij erover heen.

Maakt het af met een handje kroepoek.